به نام خدا

سلامت معنوی یکی از مقوله‌های جدی در فرهنگ دینی و ملی محسوب می‌شود و در سبک زندگی، موقعیت‌های فردی، بین فردی و اجتماعی موردتوجه است. سلامت معنوی با تمرکز بر مفاهیم و مبانی و نیز روش‌شناسی مناسب آن در انواع پیشگیری‌ها یاری‌رسان است و در این همایش آسیب‌های روانی – اجتماعی-فرهنگی که سهم قابل‌توجهی در موقعیت‌های اجتماعی دارند، موردعنایت واقع می‌شود.

کثرت آسیب‌ها و بحران‌های روانی – اجتماعی-فرهنگی جامعه را دچار موانع بازدارنده اساسی کرده است و میزان بهداشت روانی را کاهش می‌دهد. مسئله اصلی این است که چگونه می‌توانیم با تمرکز بر سلامت معنوی برگرفته از فرهنگ اسلامی در پیشگیری از آسیب‌های روانی – اجتماعی-فرهنگی بهره‌مند شویم و با روش‌شناسی متناسب به حل مسائل اجتماعی بپردازیم. با تمرکز بر اهمیت موضوع و آمار و داده‌های موجود و تحلیل‌های ملی، تمرکز بر این رویداد می‌تواند نقش پیشگیرانه در جامعه داشته باشد. ازاین‌رو در این همایش برآنیم بدانیم، چرا و چگونه با بهره‌مندی از پتانسیل‌های علوم مختلف می‌توان به پیشگیری‌ها و حل مسائل دست ‌یافت و به جامعه با حضور معنویت یاری‌رسان باشیم.

نظر به خلأ موجود در نگاه بومی و اسلامی به آسیب‌ها و بحران‌های روانی – اجتماعی-فرهنگی و مشکلات متعاقب آن از جهت شاخص‌ها و روش‌شناسی و مفاهیم زیربنایی، وجود همایش مذکور ضرورت دارد. بررسی و شناخت آسیب‌ها و بحران‌های روانی – اجتماعی-فرهنگی در ایران و همچنین تبیین و ارائه راهکارهای پیشگیرانه از آسیب و بحران‌ها در ایران را می‌توان از اهداف اصلی این همایش نام برد.

 همایش مذکور در قالب چهار محور اصلی آسیب‌های نوپدید و مجازی و پیشگیری با تمرکز بر سلامت معنوی، آسیب‌های ازدواج و خانواده و پیشگیری با تمرکز بر سلامت معنوی، آسیب‌های روش‌شناسی و ماهیت و پیشگیری با تمرکز بر سلامت معنوی و آسیب‌های روانی-اجتماعی-فرهنگی و پیشگیری با تمرکز بر سلامت معنوی در بستر تحولی در اردیبهشت‌ماه 1402 برگزار می شود. شایان ذکر است همایش مذکور از سوی هسته پژوهشی روان شناسی اجتماعی و گروه روان شناسی بالینی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی تهران با همکاری فرهنگستان علوم پزشکی ایران و با حمایت وزارت علوم و تحقیقات و فناوری ، سازمان نظام روان شناسی و وزارت بهداشت و درمان برگزار می گردد.